MALIBU VAN: VERGELIJKING - COMPACT 540 DB EN COMFORT 600 DB
Kategorien: Van
Veröffentlichung: 30.03.2021

U wilt een bestelwagen met compacte buitenafmetingen en met een tweepersoonsbed achterin? We hebben twee perfecte lay-outs voor je! Kies voor de Malibu Van compact 540 DB - onze flexibele allrounder, bijzonder geschikt voor stadsgebruik en ideaal als tweede auto, of kies voor de absolute kampioen op het gebied van zelfvoorziening, de Malibu Van comfort 600 DB. Jij hebt de keuze! Om uw beslissing te vergemakkelijken, hebben wij de twee lay-outs vergeleken.

Basisvoertuig

Beide modellen zijn standaard verkrijgbaar op het Fiat Ducato-basisvoertuig met een toegestaan totaalgewicht van 3,3 ton, optioneel met maximaal 3,5 ton en met de comfort 600 DB, zelfs met een totaalgewicht van maximaal 4,0 ton. De Fiat Ducato maakt indruk met een krachtige motor tot 178 pk (130 kW) en sportieve 16” aluminium velgen (optioneel). Beide modellen zijn in elf verschillende buitenkleuren verkrijgbaar. Wat betreft buitenlengte verschillen de twee vloerindelingen: De Malibu Van compact 540 DB overtuigt met een compacte voertuiglengte van slechts 5,41 m en is daardoor bijzonder wendbaar. De Malibu Van comfort 600 DB is met 5,99 m iets langer. Als alternatief kunt u met de 600 DB-vloerindeling ook kiezen voor een charming-model in de coupé- of GT skyview-versie evenals een familie-for-4-model met een hefdak in een unieke hybride constructie.

Interieur en interieurdesign

Beide modellen zijn verkrijgbaar in het klassieke, gezellige interieurdesign Turijn met meubelpanelen in wilde bes en keukenfrontpanelen in mat ivoor. Het model 540 DB is ook verkrijgbaar in de vriendelijke, moderne interieurdesign Cherry Delight, dat een tweekleurig design met meubelpanelen en onderkant van de bovenkastjes in fijn kersenhout en panelen van de bovenkastjes in mat ivoor indruk maakt. Met de 600 DB heeft u ook twee andere interieurdesigns om uit te kiezen: kies voor het klassieke maar moderne interieur Cherry Classic met tweekleurig design, meubeloppervlakken in fijn kersenhout en bovenkastplanken in mat ivoor of het frisse, stijlvolle interieur Cherry Style met tweekleurig design, meubelpanelen in fijn kersenhout, frontpanelen in hoogglans ivoor met houtinleg en bovenkastplanken in mat ivoor. Kiest u voor een van de drie interieurdesigns Cherry Delight, Cherry Classic of Cherry Style, dan heeft u de keuze uit 13 verschillende bekledingen. Bij het interieurdesign Turijn kunt u kiezen uit 12 stofferingen.

Interieurdesign Turin

Interieurdesign Cherry Classic

Interieurdesign Cherry Style

Woonwerelden

Antara-stofcombinatie Londen
Antara-stofcombinatie Parijs
Antara-stofcombinatie Santorin
Antara-stofcombinatie Lissabon
Antara-stofcombinatie Rome
Kunstleer-stofcombinatie Ancona 21
Kunstleer-stofcombinatie Cairo (niet met interieurdesign Turijn)
Kunstleer-stofcombinatie Palermo 21
Microleder-stofcombinatie Athene
Deels leer ivoor
Deels leer kastanje
Leer ivoor 21
Leer macchiato 21

Woonruimte:
In beide modellen passen de draaibare cabinestoelen perfect in de gezellige woongroep. Dankzij een uitdraaibaar tafelblad kan de tafel snel en eenvoudig worden uitgebreid. De m-branding in de entree, de indirecte accentverlichting en de sfeerverlichting die los van het werklicht kan worden geschakeld, zorgen voor een bijzonder elegante sfeer. De twee standaard designplanken boven de woongroep in de comfort 600 DB passen ook harmonieus in dit interieurconcept. Kiest u voor het optionele 24-inch led-flatscreen, dan vervallen de schappen. In de compacte 540 DB kan optioneel boven de zitgroep in het woongedeelte een 22 inch led-flatscreen worden ingebouwd. Het grote Midi-Heki-dakluik boven de zitgroep zorgt voor optimale ventilatie en veel daglicht. Natuurlijk mag het in de woonruimte niet aan opbergruimte ontbreken: boven de cabine bevindt zich een bovenkastje met voorklep, waarin de woonkamertafel van de Malibu Van compact 540 DB tijdens het rijden veilig kan worden opgeborgen. Onder de zitgroep is er in beide modellen een grote bergruimte in de dubbele bodem met toegangsluik en hoogwaardige scharnieren.

Keuken:
Ondanks zijn compacte afmetingen vindt u in de Malibu Van compact 540 DB een ruime keuken met drie diepe lades en een krachtige compressorkoelkast van 90-liter. De bovenste lade is voorzien van een bestekbak en alle drie laden sluiten zacht en geruisloos dankzij het zelfsluitende Softclose van degelijke kwaliteit. De uitklapbare werkbladverlenging, die zonder hoogteverschil vlak aansluit, biedt een uitklapbare werkbladuitbreiding. De grote voorraadlade onder de zitbank in de woonruimte tegenover de keuken biedt extra opbergruimte voor de keuken. Dankzij de gelijkvloerse vloer tot in de wasruimte heeft u bijzonder veel bewegingsvrijheid voor het keukengedeelte en overal gelijkvloerse toegang tot de koelkast - zonder te struikelen.


De comfortabele keuken in de Malibu Van comfort 600 DB heeft drie diepe en extra brede laden, waarvan de bovenste is uitgerust met een besteklade. De lades sluiten soepel en zacht dankzij de zelfsluitende softclose geleiders. De grote voorraadlade tegenover de keuken biedt extra keukenbergruimte. U kunt de werk- en opslagruimte ook naar behoefte uitbreiden: Links klapt u het uitbreidbaar werkblad gewoon omhoog zodat het vlak aansluit; rechts hangt u de spoelbakafdekking in de wandrail zodat u dit oppervlak kunt gebruiken als snij- of legplank. De afvalemmer is afzonderlijk in het keukenblok geïntegreerd en is zowel van buiten als vanuit de woonkamer gemakkelijk toegankelijk. Het comfort-model biedt maximale zelfvoorziening dankzij de exclusief voor Malibu ontwikkelde absorptiekoelkast van 80 liter met automatische energiebronselectie. Hij kan op gas, 12 V of 230 V werken. De koelkast is op een goed toegankelijke ergonomische hoogte geplaatst en omdat de inbouwdiepte perfect op de buitenwand van de buscamper is afgestemd, is er een grote doorgangsbreedte naar achteren.

Badkamer:
De compacte badkamer in de Malibu Van comfort 540 DB is een echt ruimtewonder. Alle functies zijn in een paar eenvoudige stappen beschikbaar, bijv. de praktische, ruimtebesparende inklapbare wastafel of het wegdraaibare toilet. De douche kan snel en eenvoudig volledig worden afgescheiden door middel van een klapelement/scheidingsdeur, zodat de omgeving altijd droog blijft. Het resultaat is een echte douche – toch heel anders dan de standaard vaak gebruikte douchegordijnen.


De 3-in-1 flexibadkamer is het hart van de Malibu Van comfort 600 DB. Deze badkamer biedt ontzettend veel ruimte – zowel bij het douchen, naar het toilet gaan als bij het gebruik van de wastafel. Door het toilet weg te draaien ontstaat ook hier een enorme, volledig afscheidbare doucheruimte met gedeelde deur/klapelementen en een stahoogte tot 1,85 m. Zoals u van Malibu gewend bent, zijn de opbergoplossingen in de 3-in-1 flexibadkamer tot in het kleinste detail doordacht, bijv. de in de wand verzonken plankjes, de spiegelkast boven de wastafel of de praktische wastafelonderkast. Dankzij het Mini-Heki-dakluik biedt de 3-in-1 flexibadkamer optimale ventilatie en voldoende licht. Een ander hoogtepunt van de 3-in-1 flexibadkamer is de massieve schuifdeur met ergonomische metalen handgreep, die zorgt voor een onbelemmerde doorgang van voor naar achter van 53 cm. Anders dan bij gewone draaideuren heeft u daardoor maximale bewegingsvrijheid zowel wanneer de badkamerdeur open is als wanneer deze gesloten is.

Slapen:
Beide indelingen maken indruk met een royaal achterbed overdwars. Het kwaliteitsmatras en de geventileerde lattenbodem zorgen voor een uitstekende ligkwaliteit. Ondanks zijn compacte bouw biedt het 540 DB-model royale bedafmetingen van 193 x 137/126 cm en een lage instaphoogte van slechts 64 cm. U vindt voldoende ruimte voor uw vakantiegarderobe in de ruime linnen- en kledingkast boven het achterbed overdwars en in de bovenkastjes die rondom doorlopen.


Het achterbed overdwars in het 600 DB-model heeft de ruime afmeting van 193 x 158/143 cm en een extra hoge opbergruimte daaronder. Voor een gemakkelijke toegang tot het bed heeft de 600 DB een uittrekbare toegangstrap die ook de garageruimte van het woongedeelte scheidt. Ook in dit model heeft u veel ruimte voor uw vakantiegarderobe dankzij de bovenkasten rondom en de extra hoge, kleerhangerdiepe kleerkast met een inwendige hoogte van 100 cm.

Malibu Van Meerwaarde

Eén belangrijk element hebben beide modellen gemeen: de toegevoegde waarden van de Malibu Van, onze waardebelofte aan al onze klanten. Of het nu gaat om een overvloed aan bergruimte met gemakkelijke toegang, campertechniek, het beste reiscomfort in de Van-klasse of hoogwaardige meubelconstructie met dubbele verbindingstechniek. Dit zijn allemaal kenmerken en voordelen die u in al onze modellen terugvindt en die u tijdens elke rit ervaart. Door meer functionaliteit, meer comfort, meer opbergruimte, meer goed gevoel. Kortom: door een ontspannen en zorgeloze vakantie.MEER INFORMATIE OVER DE MEERWAARDE VAN DE MALIBU VAN