MALIBU CAMPER COMPACTE KLASSE
Kategorien: Reisemobil
Veröffentlichung: 30.03.2021

Alvorens een nieuwe camper te kopen, houden vele kampeerders zich bezig met de centrale vraag welk toegelaten brutogewicht het nieuwe voertuig mag hebben. Een doorslaggevend criterium hierbij is zeker welk rijbewijs beschikbaar is. Met een rijbewijs van klasse B mogen alleen voertuigen met een maximaal totaalgewicht van 3,5 ton worden bestuurd. Met een rijbewijs klasse 3 of C1 kunnen voertuigen met een totaalgewicht tot 7,5 ton worden bestuurd.

Voor een voertuig in de 3,5 ton-klasse gelden in het wegverkeer dezelfde regels als voor een personenauto, op enkele uitzonderingen na. Voor campers met een toelaatbaar totaalgewicht van meer dan 3,5 ton gelden deels andere voorschriften in het wegverkeer. Naast de verbanddoos, de gevarendriehoek en het waarschuwingsvest is bijvoorbeeld ook een waarschuwingslamp verplicht. Bovendien gelden voor voertuigen van meer dan 3,5 ton andere snelheidsbeperkingen: buiten de bebouwde kom is 80 km/u toegestaan en op de autosnelwegen maximaal 100 km/u.

In de praktijk is het vaak niet eenvoudig om bij alle eisen en wensen ten aanzien van de camper het toegestane totaalgewicht van 3,5 ton aan te houden. Maar dit is precies waar Malibu perfecte oplossingen biedt als het gaat om comfort en kwaliteit! Bij de modellen van onze compacte klasse van Malibu-campers ligt de focus op korte voertuiglengten, praktische bruikbaarheid en een laag gewicht. Hij bestaat uit vier halfgeïntegreerde en vijf geïntegreerde vloerindelingen - alle met een compacte buitenlengte van minder dan zeven meter. Dit betekent dat hij gemakkelijk te besturen is, dat hij wat betreft de verkeerswetgeving gelijkwaardig aan een personenauto is en dat een rijbewijs klasse B voldoende is. Desondanks biedt de compacte klasse Malibu u alle kenmerken van de nieuwe GENERATIE M en dus volledig campercomfort: De ruime L-vormige zitgroepen met extra zijzit bieden plaats aan bezoekers. Het praktische keukencenter met koelkast op greephoogte en zes diepe schuifladen getuigt van een perfecte benutting van de ruimte. De verschillende badkamerindelingen van de vario-draaibad tot de compacte badkamer verbazen door het comfort van het sanitair, waaronder een afgescheiden douchecabine. De handige kleedkamer beschermt tegen nieuwsgierige blikken. Tot slot kan worden gekozen uit alle gebruikelijke bedmodellen. want minimaal één bed is twee meter lang of langer. Dit alles is verkrijgbaar als strakke semi-integrale camper met slanke originele bestuurderscabine of als fascinerende integraal met kenmerkend design, panoramische voorruit en standaard een groot hefbed.
Onze ontwikkelaars hebben slimme oplossingen ontworpen voor maximaal comfort in een overzichtelijke ruimte. Uitstekende voorbeelden hiervan zijn de I/T 440 LE-modellen met luxueuze eenpersoonsbedden in lengterichting en de compacte badkamer met aparte douchecabine. De truc: het in de lengterichting geplaatste eenpersoonsbed aan de bestuurderszijde is in de woonstand ingeschoven. In de slaapstand wordt de douchecabine verkleind en het in de lengterichting geplaatste eenpersoonsbed verlengd tot de volle lengte van twee meter. Hierdoor zijn de twee modellen ongeveer een halve meter korter dan campers met een vergelijkbaar comfort. Nog een highlight: bij alle modellen met in de lengte geplaatste eenpersoonsbedden is de kleerkast handig onder het voeteneinde van de bedden weggewerkt. Gewoon openen met de liftfunctie en de netjes opgehangen jas is binnen handbereik, want de kast reikt tot diep in de dubbele bodem.

Alle modellen in de compactklasse profiteren uiteraard van de voordelen van de nieuwe GENERATIE M en de typische Malibu-meerwaarden: Daartoe behoren het elegante exterieurdesign met elegante dakronding en de uiterst stabiele, koudebrugvrije carrosserieconstructie van de topklasse met aansluitend verlijmde steunbalk. Maar ook de volledig verwarmde dubbele bodem met vloerverwarmingseffect en veel ruimte voor bagage, de grote scooter- of pedelecgarage achterin of de hoogwaardige meubelconstructie met dubbele verbindingstechniek. In het interieur valt vooral het ‘modernline’-meubeldesign in een vriendelijke, heldere tweekleurige look met hol gevormde kleppen op. Maar ook de vele slimme details, bijvoorbeeld de sfeervolle verlichting, de praktische omhoog draaibare schoenenkast, de grote optionele led-flatscreens en nog veel meer.

Een tip die we u niet willen onthouden, zijn de Malibu Touring modellen met een complete uitrusting tegen een voordelige prijs. Instappen en rijden maar is ons motto. Eén ding spreek voor zich: Malibu compact is geweldig!