Kjære Carthago/Malibu kunder og interessenter

den aktuelle situasjonen krever også fra vår side usedvanlige tiltak for best mulig å beskytte deg og våre medarbeidere ved aktivt å hjelpe for å begrense koronaviruset. Vi vil svare på de hyppigste spørsmålene vedrørende den aktuelle situasjon for Malibu og våre partnere.

Vi anbefaler deg å ta kontakt på telefon hos våre handelspartnere før besøket og spørre om åpningstidene.

Hold deg frisk!

Ditt Malibu team

Hur reagerar Malibu som tillverkare på Corona Pandemien?

Redan under de senaste veckorna har vi arbetat fram en nödplan i flera steg. Vårt högsta mål är, att skydda våra kunder, medarbetare, leverantörer och tjänstemän, men samtidigt att säkerhetsställa produktionen av våra fordon. I enlihet därmed har det vidtagits omfattande åtgärder. Där räknas tex skärpta hygien riktlinjer in och installationer av Desinfektions stationer men även möjligheterna till en utökad användning av Home Office. Detta innebär att vi fortsättningsvis kan vara tillgängliga för er fast i begränsad utsträckning.

Är fabriksförsäljningen i Aulendorf öppen?

Utställningsrummen i Aulendorf är öppna för dig. Våra öppettider är för närvarande följande: måndag till fredag ​​från 09:00 till 18:00 och lördag 09:00 till 14:00 Observera att vi för närvarande endast ger dig tillgång till våra showrooms med mun- och nässkydd. Om du kommer från ett utländskt riskområde kan vi tyvärr inte ta emot dig på grund av den nuvarande situationen.

Är Malibu-parkeringsplatsen öppen?

Vår Malibu-parkeringsplats i Aulendorf är för närvarande stängd.

Har Malibus Återförsäljare öppet och kommer planerade evenemang äga rum?

Beroende var Återförsäljaren befinner sig så varierar myndigheternas bestämmelser och rekommendationer PG av detta skäl rekomenderar vi att ni kontaktar den berörda Återförsäljaren via telefon eller E-Mail innan ert besök för öppettider mm. Speciellt Events där större folkgrupper äger rum har olika myndigheter olika regler på vad som gäller så många Events har ställts in eller skjutits upp.

Kan leveransdatumen av nya fordon uppfyllas?

Kontakta din handelspartner om du har frågor om enskilda leveransdatum. Detta kommer att hållas uppdaterat av oss och hjälper dig bäst med eventuella frågor.

Reservdelsleveranser

Som alltid är Återförsäljaren er kontakt gällande beställningar av reservdelar. Leveranserna sker till din Återförsäljare som monterar eller överlämnar dessa till er. Genom situationen idags läget kan leveranssvårighetr med tidsförskjutningar förekomma. Direktbeställning hos Malibu är ej möjligt.

Vad gör ni vid Garantiärende eller vid en Reklamation?

Som alltid är er Återförsäljare kontakt person vid Garantianspråk eller Reklamationer. Återförsäljaren leder er förfrågan vidare till garantiavdelningen hos Malibu, dessa bearbetar förfrågan och informera vilka åtgärder Återförsäljaren skall vidta. Emottagna Garantier och goodwill som redan godkänds av Malibu kvarstår naturligtvis. Utvärderingen av en Reklamation eller Garanti tas det hänsyn till datumet som kunden gjorde anmälan till sin Återförsäljare inte datumet som skickas till Malibu av Återförsäljaren.

Vad sägs om allmänna nödsituationer?

Om du har några frågor om husbilens funktion, vänligen kontakta din återförsäljarpartner, som gärna hjälper dig och ger dig råd. Om nödsituationer inte kan lösas av handelspartnern finns vår tekniska kundtjänstpersonal eller leverantörer med nödnummer tillgängliga på den här länken.